آموزش برق خودرو

انواع باتری ها

انواع باتری ها دارای ویژگی های منحصر بفردی هستند که ساختار داخلی هریک ازآنها با دیگری تفاوت دارد و نسبت به هم دارای مزایا و معایبی می باشند که با مقایسه ی بین آنها می توان باتری مناسب را برای کاربری های مختلف انتخاب نمود.

 

باتری Lead-Acid سربی اسیدی

باتری Lead-Acid سربی اسیدی که درآن هر خانه ی باتری دارای یک درپوش است که از طریق آن می توان مایع الکترولیت داخل هرخانه را بازدید نمود. این باتری ها امروزه کاربرد چندانی ندارند چراکه به نسبت وزن سنگین و حجم زیادشان دارای راندمان پایینی هستند.

باتری-سربی-اسیدی
باتری-سربی-اسیدی

باتری Sealed مهر و موم شده

باتری Sealed (مهر و موم شده) که بصورت مهروموم شده می باشد و کاربر به مایع الکترولیت داخل آن دسترسی ندارد. این باتری ها دارای یک نشانگر (چشمی) می باشند که از طریق آن می توان وضعیت شارژ باتری را بررسی کرد. برای آشنایی با مشخصات و عبارات نوشته شده بروی برچسب باتری خودرو به این لینک مراجعه کنید

باتری سیلد اسید
باتری سیلد اسید

 

باتری Calcium و Silver Calcium

باتری Calcium و Silver Calcium کلسیم نقره که به جای صفحات سرب آنتیموآن از آلیاژ کلسیم نقره در آنها استفاده شده است. این باتری ها در دمای بالا و در برابر خوردگی مقاوم بوده و به همین دلیل دارای عمر بیشتری می باشند اما از طرفی برای شارژ این باتری ها به ولتاژ بالاتری نیاز است (۱۴.۴ تا ۱۴.۸ ولت) که ممکن است دینام آلترناتور برخی از خودروها توانایی تولید این ولتاژ را نداشته باشند.

 

باتری NiMH

باتری NiMH یا نیکل هیدرید که در خودروهای برقی (EV) نظیر تویوتا RAV4 و تویوتا پریوس و برخی از دستگاه ها و تجهیزات برقی و الکترونیکی از آن استفاده می شود. انرژی مخصوص این باتری از باتری های سربی اسیدی بیشتر است.

باتری-نیکل-هیدرید
باتری-نیکل-هیدرید
 

باتری Li-ion لیتیوم یونی

باتری Li-ion لیتیوم یونی که در خودروهای برقی، لپ تاپ ها، موبایل ها و بسیاری از تجهیزات دیگر استفاده می شود. مزایای این باتری، وزن کم،  راندمان و چگالی انرژی بالا، تخلیه ی خود به خودی بسیار پایین و عمر طولانی می باشد اما از طرفی دارای یک ایراد بزرگ است و آن اینست که ظرفیت باتری لیتیوم یونی به مرور زمان کاهش می یابد حتی اگر ازآن استفاده نشود.

باتری-لیتیوم-یون
باتری-لیتیوم-یون

باتری Li-p یا Li-pol لیتیوم پلیمری

باتری Li-p یا Li-pol لیتیوم پلیمری که ساختار داخلی آن همانند باتری لیتیوم یونی می باشد با این تفاوت که الکترولیت داخل آن به جای مایع، بصورت پلیمری (نیمه جامد یا ژله ای) است و به همین جهت دربرابر نشتی الکترولیت ایمن می باشد.

این باتری نسبت به سایر باتری های لیتیومی دارای راندمان بیشتر، عمر طولانی تر و انرژی مخصوص بالاتری است و برای استفاده در تجهیزاتی که دارای محدودیت حجم و وزن می باشند ایده آل است مانند موبایل ها و تجهیزات کوچک پروازی نظیر کوادکوپترها و… این باتری ها همچنین می توانند جریان لحظه ای بسیار بالایی را فراهم کنند که معمولاً مقدار آن تا حدود ۲۰ برابر ظرفیت نامی باتری می رسد.

مثلاً یک باتری لیتیوم پلیمری ۱۰ آمپرساعتی، بصورت لحظه ای (برای چند ثانیه) می تواند جریانی در حدود ۲۰۰ آمپر را تامین کند بطوریکه با این باتری ها در یک حجم و وزن اندک می توان استارت یک خودرو را راه اندازی کرد. این مزایا موجب قیمت بالاتری برای این باتری ها شده است .انواع دیگری از باتری ها نیز موجود می باشند که از آن جمله می توان به باتری های ترکیبی (Hybrid) اشاره کرد.

قیمت روز باتری ها

 

منبع
کارساز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا