آموزش برق خودرو

پاور ویندو power window

پاور ویندو (power window) بطور عمومی به مدار شیشه بالابر گفته می شود اما بطور خاص پاور ویندو یک برد الکترونیکی برنامه ریزی شده است که وظیفه ی کنترل وضعیت شیشه های برقی خودرو پس از قفل شدن درب ها و فعال شدن دزدگیر را به عهده دارد. این مدار الکترونیکی دارای دو یا چهار رله ی ترکیبی (DT) می باشد که نوع دو رله ای (دو کانال) برای نصب بر روی خودروهایی که دو درب جلوی آنها دارای بالابر برقی است و نوع چهار کانال برای خودروهای دارای چهار بالابر برقی استفاده می شود.

عملکرد مدار

واحد کنترل پاور ویندو دارای یک آیسی برنامه ریزی شده (میکروکنترلر) و یک آیسی متشکل از تعدادی زوج دارلینگتون که به عنوان واسطه (Buffer) عمل می کند و دو یا چهار عدد رله و تعدادی قطعات دیگر می باشد. ایسی زوج دارلینگتون عموما به شماره ULN2003 است. در زمان باز بودن سوییچ یک ولتاژ مثبت از سوییچ به واحد کنترل می رسد. این برق موجب می شود که مدار در حالت سوئیچ باز فعال نشود.

مدار پاور ویندو
مدار پاور ویندو

وقتی خودرو خاموش شود برق سوئیچ قطع شده و پاور آماده ی کار است. به محض اینکه راننده توسط ریموت یا با سوییچ درب های خودرو را قفل کند یک ولتاژ منفی یا مثبت که به نوع خودرو بستگی دارد به یونیت پاور می رسد و یونیت با فعال کردن رله های داخلی خود برق مثبت را به نوبت برای موتورهای بالابر می فرستد و شیشه ها بالا می روند.

مدار قطع کن برق خروجی از پاور

برقی که پاور برای موتورها می فرستد موجب بالا رفتن شیشه ها می شود. مدت زمان اعمال این ولتاژ ده ثانیه می باشد اما معمولاً شیشه در مدت سه یا چهار ثانیه به انتهای کورس حرکتی خود می رسد و بدیهی است که پس از آن، موتور بالابر دیگر جای دوران ندارد.

موتور الکتریکی در حال کار دارای مقداری مقاومت القایی است که موجب محدود شدن جریان کشی می شود اما وقتی موتور امکان گردش نداشته باشد حالتی شبیه به اتصال کوتاه درون موتور بوجود می آید که موجب جریان کشی حداکثری می گردد و اگر این جریان کشی ادامه دار باشد موجب صدمه دیدن سیم پیچی آرمیچر خواهد شد.

(کارساز)

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. سلام
    و عرض خسته نباشید
    این پاور ویندو با وجودکامپیوتر ماشین وبصورت نرم افزاری قابل اجرا نیست.
    حتما باید یه آی سی دیگه و چند قطعه رله اضافه بشه.
    با کامپیوتر ماشین وشیشه بالابر خودش قابل اجرا نیست.

    1. درود
      باید یک مدار جدا برنامه نویسی شده و جداگانه برای خودروهای فاقد سیستم پاورویندو این واحد را نصب کرد در ضمن ایسیو که می فرمایید یک واحد کنترل بر نحوه احتراق است.
      در برخی خودروهای مدرن تر واحد کنترل بدنه یا با اسامی مشابه که دارند این سیستم بصورت پیش فرض برنامه ریزی شده است.
      باسپاس

    1. درود
      البته در ابتدا عرض شود مدلی که شما در اختیار دارید اطلاعی ندارم اما قبلا تست شده مدل دو کاناله اگر روی برد جای دو رله خالی باشد فقط دو رله دیگر نیاز است هیچ تغییری ندهید
      باسپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا